3D Pictures Lithofaan

Een lithofaan is een oude kunst, waarbij een 3D reliëfweergave van een afbeelding zichtbaar wordt wanneer het van achteren wordt verlicht. Lithofanen zijn gemaakt van dun materiaal met verschillende diktes. De dikkere delen in het lithofaan blokkeren meer licht dan de dunnere delen. Op deze manier kan met verschillende lichtintensiteiten een bijzonder beeldeffect gecreëerd worden. Lithofanen werden in het verleden van porselein gemaakt. 3D-printing heeft een nieuw licht op deze bijzondere kunst geworpen, met behulp hiervan kunnen we prachtige lithofanen maken van jouw foto`s!

We richten ons voornamelijk op foto`s van (huis-) dieren, vandaar ook de naam "Pet Pictures". Van andere onderwerpen kunnen we echter ook prachtige lithofanen maken, denk aan trouwfoto`s, portretten van mensen, vakantiefoto`s, noem maar op!

Voorbeeld van een Lithofaan


We hebben verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, als je een lithofaan wilt laten maken. Voor de vorm kun je kiezen tussen vlak of licht gebogen, beide zijn gelijk in prijs. Voor de hoogte bieden we 3 opties: 7 cm, 10 cm en 15 cm hoogte. De breedte is variabel en is in verhouding met de hoogte.

Naast vorm en hoogte, kun je kiezen of je een standaard erbij wilt (los of vast). Bij de vaste standaard, wordt een lichtbron geleverd, deze optie is alleen bij hoogte 10 cm en 15 cm beschikbaar. Bij de losse standaarden is de lichtbron optioneel.

In onderstaande tabel zijn de mogelijkheden met de bijbehorende prijzen weergegeven:

Hoogte Prijs
7 cm €29,50
7 cm, incl. losse standaard €32,-
10 cm €34,50
10 cm, incl losse standaard €37,-
10 cm, incl vaste standaard en lamp €49,50
10 cm, incl losse standaard + losse standaard met lamp €54,50
15 cm €38,50
15 cm, incl losse standaard €41,-
15 cm, incl vaste standaard en lamp €53,50
15 cm, incl losse standaard + losse standaard met lamp €59,50

In de gallerij zijn diverse afbeeldingen van onze lithofanen te vinden, neem een kijkje om een beeld te krijgen van de mogelijkheden!

Wanneer je een 3D-picture Lithofaan wilt bestellen in een andere maat of vorm, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.


Onze lithofanen zijn gemaakt van PLA filament (PolyLactic Acid/melkzuur). PLA wordt gemaakt uit het melkzuur van zetmeelrijke planten, zoals maïs, suikerbiet, cassave, graan, etc. en is biologisch afbreekbaar.

We hebben verschillende lichtbronnen in ons assortiment, kijk bij accessoires voor de mogelijkheden. We raden het gebruik van kaarsen en andere producten met open vuur af, i.v.m. brandgevaar.


Klik op onderstaande button om je bestelling voor een 3D-Picture Lithofaan te starten.